NL EN
09-09-2019

Om consumenten van duidelijker informatie te voorzien over de energie-efficiëntie van producten, die momenteel zijn ingedeeld in verschillende schalen (van A tot en met G, van A+++ tot en met D enz.) en om de naleving door producenten en detailhandelaars te verbeteren, stelt de Europese Commissie een herzien energie-etiketteringssysteem voor.

Met ingang van 26 september 2015 verplicht de Europese regelgeving installatiebedrijven tot het genereren van energielabels voor een combinatie van apparaten, het zogenoemde systeemlabel (of pakketlabel). Om deze reden heeft Techniek Nederland samen met 2BA en ISSO (en enkele groothandelsbedrijven) het initiatief genomen om een systeemlabelcalculator te ontwikkelen. Met deze calculator is de installateur snel in staat dit label te genereren.

Systeemlabelcalculator

Met de systeemlabelcalculator kan men het systeemlabel vaststellen en vervolgens afdrukken en/of downloaden. Deze rekentool maakt gebruik van de aanwezige productdata in de 2BA-database. Ontbrekende data kunnen handmatig ingevoerd worden. Een leverancier is verplicht dit label (vroegtijdig) te tonen bij elke prijsvermelding; in de showroom, in advertenties, op websites of in brochures. Daarnaast moet deze ook meegestuurd worden bij het uitbrengen van offertes.
Maatregelen betreffende individuele producten die op grond van deze richtlijnen zijn genomen, zorgen ervoor dat de eindgebruikers de efficiëntie van de samengestelde installatie onderling vergelijken. Daarnaast zorgt het ook voor een gelijk speelveld voor Europese ondernemingen.

Zie ook andere onderdelen van Techniek Nederland:

          FGO+                   OK-CV

Silver Microsoft Partner

Wij bouwen al 25 jaar innovatieve oplossingen met Microsoft bouwstenen.
TTT heeft inmiddels vier Microsoft certified competenties, te weten Application Developement, Application Integration, Data Analytics en Data Platform.

Microsoft partner

Vacatures

Wil je deel uit maken van een jong en dynamisch team dat voortdurend nieuwe en vooruitstrevende ICT-oplossingen ontwikkelt?

Bekijk vacatures