NL EN
23-11-2016

Sphinx Search: wat zijn de voordelen?
Sphinx Search zou u de oplossing kunnen bieden die u zoekt, maar wellicht weet u nog niet dat deze oplossing bestaat. Deze oplossing kan u helpen uw conversie aanzienlijk te verbeteren. Heeft u bijvoorbeeld een webwinkel, maar moeten de bezoekers het doen met de standaard zoekfunctie? Dit kan de conversie een eind omlaag brengen, vooral omdat deze standaard oplossingen vaak niet bieden wat men ervan verwacht. Deze zijn vaker erg langzaam en werken lang niet altijd naar behoren. Sphinx Search biedt u hier de oplossing, zodat u direct de oplossing aan uw bezoekers kunt bieden en tegelijk werkt aan optimalisatie van de conversie.

Wat is Sphinx Search precies?
Sphinx Search is, zoals de naam het al aangeeft, een zoekmachine. Deze is in 2001 voor het eerst ontwikkeld, maar door de jaren heen is er voortdurend gewerkt aan verbetering van deze externe zoekmachine. De laatste versie is uitgebracht in september 2016 en is geschikt voor de besturingssystemen Linux, Windows, Solaris, FreeBSD, NetBSD, Mac OS en AIX. Sphinx Search is een externe zoekmachine die de standaard zoekmachine kan vervangen, waardoor uw webwinkelbezoekers wel snel en makkelijk kunnen vinden wat zij zoeken.

Waarom Sphinx Search?
Sphinx Search is een zogenoemde vrije software dan wel een open source fulltext zoekmachine. De software is ontwikkeld om tekst search functionaliteit aan veelzijdige cliënt applicaties te bieden. Vanzelfsprekend is Sphinx Search niet de enige software op dit gebied. Stel dat u een Magento webwinkel heeft, dan zijn er nog tal van andere oplossingen op het gebied van externe zoekmachines. U kunt hierbij denken aan onder meer Searchinise, SOLR, Elasticsearch en Tweakwise. In veel gevallen zijn de externe oplossingen voor search wel beter dan de standaard zoekmachine, maar nog altijd niet zo sterk als Sphinx Search. Deze externe zoekmachine biedt dan ook de beste voordelen.

De belangrijkste voordelen van Sphinx Search
Sphinx Search heeft veel voordelen te bieden waar u van kunt profiteren. U kunt hierbij denken aan de spellingscorrectie, de suggesties en de auto-complete. In de praktijk betekent dit dat een gebruiker van deze externe zoekmachine nog altijd het juiste kan vinden wanneer er een typefout of een spelfout wordt geplaatst in de zoekopdracht. De zoekresultaten worden bijzonder compleet getoond, met de omschrijving, de prijs en een afbeelding wanneer deze beschikbaar is. Sphinx Search zorgt ervoor dat categorieën, tags, webpagina’s en tal van andere zaken aanzienlijk sneller worden gevonden. Daarnaast is ook veel meer informatie vindbaar met Sphinx Search dan met een standaard zoekmachine. Er bestaat een mogelijkheid om aan te geven of er gezocht moet worden naar relevante resultaten of naar de meest recente resultaten.

Wilt u meer weten over Sphinx Search?
Sphinx Search is een externe zoekmachine die u gegarandeerd veel voordelen kan bieden, waaronder een aanzienlijke verbetering van de conversie. Wij vertellen u hier uiteraard graag meer over. Wilt u precies weten wat Sphinx Search voor u kan betekenen? Neemt u dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies. Wij helpen u graag verder.

Neem nu contact op

Silver Microsoft Partner

Wij bouwen al 25 jaar innovatieve oplossingen met Microsoft bouwstenen.
TTT heeft inmiddels vier Microsoft certified competenties, te weten Application Developement, Application Integration, Data Analytics en Data Platform.

Microsoft partner

Vacatures

Wil je deel uit maken van een jong en dynamisch team dat voortdurend nieuwe en vooruitstrevende ICT-oplossingen ontwikkelt?

Bekijk vacatures