NL EN
08-09-2019

Techniek Nederland lanceert in samenwerking met 2BA de beheerdersomgeving van OK-CV. OK-CV is een initiatief van branchevereniging Techniek Nederland, de gezamenlijke cv-ketelfabrikanten en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland!
Op de beheerdersomgeving kunnen fabrikanten en beheerders rapportages raadplegen en instellingen invoeren.

OK CV moet het aantal ongevallen met verwarmingsketels verminderen en cv-installaties tegelijkertijd zuiniger maken. Installatiebedrijven mogen het label alléén voeren als ze aan strenge eisen voldoen. Zo moeten zij de cv-ketels van hun klanten laten inspecteren en onderhouden door een gediplomeerd Energie Service Specialist.

Veilig en energiezuinig

De Energie Service Specialist staat centraal in de plannen van OK CV. Hij heeft een intensieve opleiding gevolgd en kan daardoor het onderhoud exact uitvoeren volgens de voorschriften van de fabrikant. Voor maximale veiligheid meet hij bovendien de CO- en CO2-waarden. Tenslotte krijgt de eigenaar van de cv-ketel van de Energie Service Specialist ook een schriftelijk advies over het energiezuinig gebruik van de cv-ketel. Woningeigenaren en woningcorporaties die kiezen voor een installatiebedrijf met het label OK CV kunnen erop vertrouwen dat hun cv-ketel goed, veilig en energiezuinig werkt.

Databank

De Energie Service Specialist wordt zelf ook gecontroleerd. Niet alleen moet hij over een speciaal diploma beschikken, de Stichting OK voor Installaties gaat met steekproeven ook na of het onderhoud van de cv-installatie volgens de regels plaatsvindt. Dat gebeurt met behulp van een landelijke databank waarin alle onderhoudsbeurten worden geregistreerd.

Webservices

OK CV biedt webservices om registraties in te kunnen voeren in de centrale database. Ondersteuning bij het implementeren van de FGO+ / OK CV webservices, in uw ERP systeem, kan door 2BA geboden worden op basis van nacalculatie binnen gemaakte projectafspraken.

Zie ook andere onderdelen van Techniek Nederland:

FGO+ Systeemlabel

 

Silver Microsoft Partner

Wij bouwen al 25 jaar innovatieve oplossingen met Microsoft bouwstenen.
TTT heeft inmiddels vier Microsoft certified competenties, te weten Application Developement, Application Integration, Data Analytics en Data Platform.

Microsoft partner

Vacatures

Wil je deel uit maken van een jong en dynamisch team dat voortdurend nieuwe en vooruitstrevende ICT-oplossingen ontwikkelt?

Bekijk vacatures