NL EN

Fusie

Met ingang van 1 juli 2015 is de fusie tussen de stichtingen ETIM Nederland en Sales in de Bouw een feit.
Beide organisaties zijn in de afgelopen jaren steeds meer naar elkaar toegegroeid. De oprichting van Ketenstandaard Bouw en Installatie is een logische stap, die zal leiden tot verdergaande integratie en synergie. Door de krachtenbundeling ontstaat voor gebruikers één organisatie voor de promotie en het beheer van classificatie- en communicatiestandaards in de bouw- en installatiesector.
De merknamen ETIM en SALES blijven bestaan als standaarden voor respectievelijk classificatie en communicatie.

ETIM

ETIM is het uniform internationaal classificatiemodel voor het eenduidig indelen en beschrijven van technische producten. Door toepassing van het model in digitale productdatabases kan een klant snel een product vinden dat voldoet aan de gevraagde specificaties.
Het gebruik van ETIM is in de installatiesector gemeengoed en is sinds 2014 ook mogelijk voor bedrijven in de bouw. Het ETIM classificatiemodel wordt beheerd door ETIM International en wordt inmiddels in twaalf landen toegepast. Ketenstandaard Bouw & Installatie is deelnemer van ETIM International.

SALES

SALES is de berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Door gebruik te maken van de software-onafhankelijke berichtenstandaard kunnen bedrijven efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen hun computersystemen. Het gaat om offertes, prijslijsten, condities, productgegevens, orders, opdrachten, orderbevestigingen, pakbonnen en facturen. De berichtenstandaard maakt gebruik van de barcodes van GS1 Nederland en bevat onder meer de vertaling naar XML.
Het gebruik van SALES is gemeengoed in de bouw en groeit snel in de installatiesector.

Silver Microsoft Partner

Wij bouwen al 25 jaar innovatieve oplossingen met Microsoft bouwstenen.
TTT heeft inmiddels vier Microsoft certified competenties, te weten Application Developement, Application Integration, Data Analytics en Data Platform.

Microsoft partner

Vacatures

Wil je deel uit maken van een jong en dynamisch team dat voortdurend nieuwe en vooruitstrevende ICT-oplossingen ontwikkelt?

Bekijk vacatures