NL EN
12-09-2019

ETIM staat voor Europees Technisch Informatie Model (voorheen Elektro Technisch Informatie Model) en wordt internationaal toegepast. ETIM is aangewezen om de uniforme, elektronische communicatie binnen de installatiesector te bevorderen en praktisch mogelijk te maken.

TTT neemt de g
ehele infrastructuur, de applicatieontwikkeling en de helpdesk van ETIM voor haar rekening. Samen met ETIM werkt TTT voortdurend aan nieuwe innovatieve producten en diensten.

ETIM maakt gebruik van het ETIM Model als basis voor de artikelclassificatie. Dit model is vanaf begin jaren negentig door Uneto ontwikkeld. Door intensieve samenwerking met de VNI is de structuur van het model voor Sanitair, Klimaatbeheersing en Elektrotechniek op elkaar afgestemd en geïntegreerd.

De systematiek van classificeren behelst een logische, eenduidige indeling van producten in verschillende artikelklassen en het vastleggen van de selectieve producteigenschappen in de klasse. Artikelclassificatie maakt het mogelijk om op een standaard manier productgegevens en handelsgegevens te identificeren en elektronisch uit te wisselen tussen de diverse handelspartijen.

Gelet op de internationalisering en de brede toepasbaarheid van ETIM is nu sprake van een Europees Technisch Informatie Model voor de installatiebranche.


TTT ontwikkelde het Classificatie Management Systeem dat ETIM gebruikt voor het beheren en publiceren van de classificatie. Een internationale online ETIM database is reeds in gebruik en is de basis voor de verdere ontwikkeling.

Silver Microsoft Partner

Wij bouwen al 25 jaar innovatieve oplossingen met Microsoft bouwstenen.
TTT heeft inmiddels vier Microsoft certified competenties, te weten Application Developement, Application Integration, Data Analytics en Data Platform.

Microsoft partner

Vacatures

Wil je deel uit maken van een jong en dynamisch team dat voortdurend nieuwe en vooruitstrevende ICT-oplossingen ontwikkelt?

Bekijk vacatures