NL EN

Ieder vraagstuk, bijvoorbeeld met betrekking tot websites en big data, wordt door ons beantwoord met een software oplossing die wij op basis van uw behoeften ontwikkelen. Hiervoor maken wij standaard gebruik van het .NET framework.

Wat is .NET Development precies?
.NET Development is de ontwikkeling van maatwerk software oplossingen van zowel groot als kleiner formaat, waarbij gebruik wordt gemaakt van het zogenaamde .NET framework. .NET wordt uitgesproken als dotNET en is een applicatieframework dat door Microsoft is ontwikkeld. Het framework is bedoeld om een naadloze samenwerking te realiseren tussen bibliotheken en applicaties die in meerdere programmeertalen zijn geschreven. Binnen het framework is een grote hoeveelheid klassen te vinden die elk door .NET Developers kunnen worden aangesproken om programma’s te ontwikkelen.

Een bekende basis voor het .NET framework
In het verleden heeft Microsoft een uitbreiding van het toen al bekende Java Virtual Machine gerealiseerd. Microsoft besloot dit te doen om de zogenaamde uitwisselbaarheid met het platform van Windows te optimaliseren. Sun MicroSystems, waar Java onderdeel van uitmaakt, had hier echter geen toestemming voor gegeven, waardoor het uiteindelijk niet meer in gebruik mocht worden genomen. Dit zorgde ervoor dat Microsoft op zoek ging naar een eigen oplossing. Hiervoor werd een samenwerkingsverband aangegaan met Intel Corporation en Hewlett-Packard (HP) en hieruit ontstond in januari 2002 de allereerste versie van het .NET framework, ofwel versie 1.0.

Overeenkomsten tussen Java en .NET framework
Het .NET framework heeft in de basis overeenkomsten met Java. Microsoft had deze uitbreidingen immers al ontwikkeld, maar mocht deze niet inzetten in combinatie met Java. Een belangrijke overeenkomst is wel dat programma’s tot een tussentaal worden gecompileerd in plaats van tot een machinecode. Deze tussentaal wordt ook wel CIL genoemd, Common Intermediate Language, en deze wordt door een VES (een runtime engine) uitgevoerd. Een belangrijk verschil is wel dat het .NET framework de Java voordelen aanvult met een enorme uitwisselbaarheid van programmeeromgevingen van Windows.

.NET Core
Door de jaren heen is het .NET framework niet stil blijven staan. Microsoft blijft innoveren, zoals het een multinational in de technologie betaamd. .NET Core is één van de laatste ontwikkelingen, waar onder meer veel aandacht aan is besteed tijdens NDC London. Het prototype is inmiddels omgezet in een waar ontwikkelplatform. Dit nieuwe C#-framework kan draaien op ieder willekeurig platform met slechts de kleinste footprint. .NET Core is compact, zeer snel en bijzonder flexibel, waardoor het ook uitstekend geschikt is voor webservices van kleiner formaat.

Onze .NET Developers helpen u verder
De ervaren developers van TTT zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in MS .NET en MS SQL Server technologie. Wij gaan graag met u de samenwerking aan om voor uw onderneming een innovatieve en doeltreffende oplossing te realiseren die volledig aansluit op uw specifieke bedrijfsprocessen. Wij realiseren de meest complexe oplossingen om het u gemakkelijker te maken. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van .NET development? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem nu contact op

Silver Microsoft Partner

Wij bouwen al 25 jaar innovatieve oplossingen met Microsoft bouwstenen.
TTT heeft inmiddels vier Microsoft certified competenties, te weten Application Developement, Application Integration, Data Analytics en Data Platform.

Microsoft partner

Vacatures

Wil je deel uit maken van een jong en dynamisch team dat voortdurend nieuwe en vooruitstrevende ICT-oplossingen ontwikkelt?

Bekijk vacatures